Tandkroner og Implantater

Hvornår er implantater en løsning?

Et tandimplantat kan være en løsning, hvis du mangler en eller flere tænder. Et implantat er en kunstig tandrod, der indsættes i kæbeknoglen. Implantatet er fremstillet af titanium, som kan vokse fast i kæben. Implantatet, der har form som en skrue, er normalt 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt. Denne titaniumskrue opereres ind i kæbeknoglen. Implantatet vokser i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder derefter fast. 

Hvem kan få implantater?

Langt de fleste kan få implantater.  Alder i sig selv er eksempelvis ingen hindring. Der findes dog nogle faktorer, som skal tages hensyn til. Helbredsmæssigt er der visse forholdsregler, blandt andet hvis man tager nogle specifikke typer medicin.

Af andre faktorer, som kan påvirke udfaldet af implantatbehandling, kan fx. nævnes sukkersyge, tobaksrygning og knogleskørhed. Mængden og kvaliteten af kæbeknogle på de steder, hvor implantaterne skal isættes, påvirker også implantatbehandlingen.

Heldigvis er teknikkerne til knogleopbygning inden implantatbehandling meget udviklede. I det hele taget er det ret sjældent, at behandling med tandimplantater ikke kan lade sig gøre. Med andre ord: lad være med at fravælge implantatbehandling, før du er blevet undersøgt af en specialist på området.

Hvad er prisen for implantater?

Et eller flere implantater kan være en bekostelig omgang. Den endelige pris afhænger meget af hvor meget der skal laves for at opnå et godt langvarigt resultat. For at du kan få et godt overblik over lige nøjagtig din situation tilbyder vi en gratis forundersøgelse.  Her klarlægger vi hvad den optimale behandling vil være for dig.

Efter undersøgelsen får du et fast tilbud på behandlingen, så du ved, hvad den endelige behandling kommer til at koste så du undgår ubehagelige økonomiske overraskelser.

Gratis forundersøgelse

Er du i tvivl om, hvorvidt at du kan have gavn af en krone- eller implantatbehandling, så er du velkommen til at booke tid en gratis forundersøgelse.

Udfyld navn og telefon nr. så ringer vi dig op og aftaler en tid.

Efter undersøgelsen får du et fast tilbud på evt. behandling.

Du er også velkommen til at ringe og booke en gratis forundersøgelse.

Tandklinikken Sydfyn

– gi´r dig smilet tilbage!

Mere info om implantater og tandkroner

Pas på dine tænder

Det kan rigtig godt betale sig at passe på dine tænder. Vi ved at der er en sammenhæng mellem en lang række sygdomme og forholdene i din mund. God mundhygiejne og sunde og stærke tænder forebygger en lang række helbredsproblemer så det er på ingen måde en overdrivelse når vi siger at din sundhed starter i munden.

Tandpleje i Danmark er for ca 85 % vedkommende brugerbetalt så hvis du har store problemer i din mund kan det blive en rigtig dyr affære.

Vi anbefaler både af hensyn til dit helbred og din økonomi at du går regelmæssigt til tandeftersyn og følger vores råd og vejledning. Det er både bedre og billigere at forebygge frem for at helbrede så vi vil altid råde dig til hvordan du kan undgå problemer ved at forebygge frem for at lade stå til. På den måde kan du vælge en sikker vej med hensyn til dine tænder og mund således at du med stor sandsynlighed vil undgå ikke kontrollerede sygdomme og eller større problemer med dit tandsæt.

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne for at undgå sygdomme i tænderne og deres støttevæv.
God mundhygiejne har til formål at fjerne eller formindske bakteriebelægningerne (plak) på tænderne.

 

 

Hermed forebygger man udviklingen af caries, tandkødsbetændelse (gingivitis), betændelse i tændernes støttevæv (parodontitis), betændelse omkring et tandimplantat (peri-implantitis) og dårlig ånde. Betændelse i og omkring tænder og implantater kan desuden påvirke vores generelle helbredstilstand og forværre sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Betændelsen kan også øge risikoen for lungebetændelse hos svækkede ældre.

Plak skal derfor fjernes regelmæssigt. Børn og voksne i alle aldre bør børste tænder to gange dagligt med fluorholdig tandpasta. Ofte vil to minutter være nok, men det er vigtigt, at alle tandflader rengøres, uden at du skader tænder og tandkød. Tandbørsten er det vigtigste hjælpemiddel, men den kan ikke altid nå alle flader på en tand (se Figur 1). Det kan derfor være nødvendigt at bruge andre hjælpemidler til at holde tænderne rene fx tandtråd, interdentalbørster (også kaldet mellemrumsbørster) eller tandstikkere, der kan komme ind i tandmellemrummene.

Figur 1: En tand har fem flader, som alle skal holdes rene.

 

Tandens flader

Har du lyst til at se en lille film om hvordan en behandling kan foregå hos os kan du se mere lige her

Gratis forundersøgelse

Er du i tvivl om, hvorvidt at du kan have gavn af en krone- eller implantatbehandling, så er du velkommen til at booke tid en gratis forundersøgelse.

Udfyld navn og telefon nr. så ringer vi dig op og aftaler en tid.

Efter undersøgelsen får du et fast tilbud på evt. behandling.

Du er også velkommen til at ringe og booke en gratis forundersøgelse.

Din tandlæge i Svendborg

Ring

Svendborg:  62 21 32 32

Stenstrup: 62 26 22 33

Du finder os her

Svendborg:

Bregningevej 43, 5700 Svendborg

Stenstrup:

Egevænget 8, 5771 Stenstrup